Ovalen diamant

Juwelen met ovalen diamant

Juwelen hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid. De vorm of de slijpwijze van de diamant die voor een bepaald sieraad gebruikt werd, kan de uitstraling van juwelen met een ovalen diamant in grote mate beïnvloeden. Maar hoe wordt een ovalen diamant geslepen en voor welke gelegenheden wordt deze slijpwijze het meest gebruikt?

ovale juwelen 1

Juwelen met een ovalen diamant als alternatief voor de ronde diamant

Juwelen met een ovalen diamant zorgen voor een bijzonder effect. In principe kunnen ze gebruikt worden voor alle juwelen waar een ronde diamant wordt voor ingezet. Door de ovale vorm van de diamant lijkt deze diamant in afgewerkte vorm soms minder perfect dan de ronde. Juist hierin ligt de charme van deze edelsteen. Ovalen diamanten worden vaak gebruikt om ingezet te worden in ringen. Ze geven namelijk de indruk dat iemands vingers langer zijn en zo ontstaat een verslankend effect.

ovale juwelen 2

De verhoudingen van juwelen met ovale diamant

Wanneer je kiest voor juwelen met ovale diamant dan is het belangrijk om in de gaten te houden wat de verhoudingen zijn van de ovaal zelf. Ovale diamanten kunnen langgerekt zijn of juist meer in de richting van een ronde vorm gaan. Alles heeft te maken met de verhoudingen tussen de lengte en de breedte van de ovale diamant. Afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken met juwelen met ovale diamant, kun je voor een brede dan wel een smalle ovale diamant kiezen.

ovale juwelen 3

Veel voorkomende juwelen met ovale diamant

Ringen

Zoals reeds vermeld wordt de ovale diamant vaak gebruikt voor ringen. Hierbij wordt vaak gekozen voor een smalle, langwerpige diamant omdat die een verlengend effect heeft op de vingers.

Halssnoeren of colliers

Ook voor halssnoeren en colliers worden vaak ovale diamanten gebruikt. Ze nemen dan de plaats in van de meer gebruikelijke parels. Op deze manier wordt een werkelijk schitterend effect gecreëerd. Deze juwelen met ovale diamant zijn werkelijk exclusief en niet voor ieders beurs bedoeld.

Hangers

Een ovale diamant doet het ook goed als hanger aan een halsketting. Een ovale diamant wordt dan als hanger gebruikt. Ook dit is een exclusief voorbeeld van juwelen met ovale diamant.

Juwelen met ovale diamant zijn exclusief

Juwelen met ovale diamant zijn exclusieve sieraden. Omwille van de gebruikte grondstoffen zijn dit dure juwelen. Soms wordt deze sieraden verdacht goedkoop online aangeboden. Wanneer je niet zeker bent of je wel echte juwelen met ovale diamant aangeboden krijgt, is het noodzakelijk om de verkoper om een echtheidscertificaat te vragen.

ovale juwelen 4