Gouden horloges

Gouden horloges

Gouden horloges zijn blijvende klassiekers en ademen de sfeer uit van de tijd van onze grootouders. Uiteraard kun je kiezen voor de oerdegelijke modellen van klassieke gouden horloges, maar momenteel is het ook mogelijk om eigentijdse en moderne gouden horloges te kopen.

Een goudkleurig horloge of een gouden horloge

Wie op zoek gaat naar een overzicht van welke gouden horloges allemaal te koop aangeboden worden, wordt meteen geconfronteerd met het feit dat het niet allemaal goud is wat blinkt. Vaak worden gouden horloges verkocht die enkel goud van kleur zijn, maar die in werkelijkheid van roestvrijstaal vervaardigd werden. Wanneer je enkel op zoek bent naar een horloge dat er als goud uitziet en niet per se van goud hoeft te zijn, dan houd niets je tegen om een goudkleurig horloge van een degelijk kwaliteitsmerk te kopen.

Echte gouden horloges

Wie echte gouden horloges wil kopen, vindt zijn of haar gading bij gespecialiseerde juweliers of in webwinkels van topmerken die met zekerheid echte gouden horloges verkopen. Je zult meteen merken dat hier het prijskaartje bijna tientallen keer zo hoog kan zijn dan bij een goudkleurig horloge van roestvrij staal, dat evengoed afkomstig kan zijn van een bekend ontwerper. We kunnen niet genoeg benadrukken dat wanneer het enkel gaat over het goudkleurig uitzicht van het horloge, je even goed een horloge uit roestvrij staal kunt kopen. Echte gouden horloges worden meestal gekocht bij speciale gelegenheden of om een speciaal iemand te verrassen. Vaak zijn het ook echte erfstukken die generaties lang doorgegeven worden van vader op zoon of van moeder op dochter. Wie kiest voor echte gouden horloges, kiest voor echte topkwaliteit!

Prijzen van echte gouden horloges

Echte gouden horloges kun je echt niet voor een spotprijs kopen. Wanneer je ergens een zogenaamd echt gouden horloge aangeboden krijgt voor een paar honderd euro, dan kun je er zeker van zijn dat het geen echt gouden horloge is. Echte gouden horloges kosten namelijk al gauween duizenden euro’s en prijzen boven de tienduizend euro zijn voor bepaalde dure merken helemaal geen uitzondering. Soms lopen de prijzen ook effectief op tot in de verschillende tienduizenden. Voor vele mensen betekent dit eigenlijk dat zo een horloge in sommige gevallen een netto jaarloon van een modale werknemer kost. Nu wordt meteen ook duidelijk dat dit geen horloges zijn voor iedereen. Wie deze echte gouden horloges koopt, is ofwel kapitaalkrachtig, of heeft er anders lang voor gespaard. Daarom doe je er ook altijd goed aan om echtheidscertificaat te vragen.