Bruidsboeketten

Wie aan een huwelijksfeest denkt, denkt vaak ook meteen aan het bruidsboeket. Bruidsboekketten zijn niet alleen een belangrijk accessoire bij een bruidskleed of huwelijksjurk, ze hebben vaak ook nog eens een symbolische betekenis. Natuurlijk wil iedereen het bruidsboeket opvangen wanneer de bruid het in het publiek gooit. Zo zijn we er immers van verzekerd dat we zelf in de al dan niet nabije toekomst in het huwelijk gaan treden.

Bruidsboeketten zijn bijzonder

Bruidsboeketten lijken soms een futiliteit te zijn. Het lijkt wel of je met een mini-boeketje genoeg hebt om een geslaagd bruidsboeket te maken. Niets is minder waar. Wie een mooi bruidsboeket wil laten samenstellen, moet met een aantal dingen rekening houden. Bruidsboeketten zijn wel degelijk een persoonlijk gegeven. Natuurlijk wil de bruid er graag haar lievelingsbloemen in verwerkt zien. Verder is het belangrijk dat de bloemist op de hoogte is van de nieuwste trends en steeds verse bloemen gebruikt die bekend staan om hun lange houdbaarheid.

Hoe stel je een bruidsboeket samen?

Bij het samenstellen van bruidsboeketten komt heel wat kijken. Natuurlijk weet de bruid zelf heel goed welke haar lievelingsbloemen zijn, en weet de bloemist het best hoe deze bloemen te verwerken. Toch is een geslaagd bruidsboeket veel meer dan dat. Er bestaan zoveel mogelijkheden en combinaties dat je tot resultaten kunt komen die je nog niet eens voor mogelijkheid had gehouden.  Bruidsboeketten samenstellen, dat is 5% vaardigheid en 95% inspiratie. Eigenlijk zeggen we niks te weinig wanneer we stellen dat het hier over een echte kunstvorm gaat.

Kunstige bruidsboeketten

Kunstige bruidsboeketten stelen de show. Meer nog, ze staan steeds meer voor variatie. Voor geslaagde bruidsboeketten wordt vaak beroep gedaan op heuse bloemschikkunstenaars met een grote liefde voor hun vak. Deze ambachtslui zijn vaak op de hoogte van trends en stijlen waar we als potentiële klant vaak niet aan denken. Wie het best mogelijke resultaat wil behalen op het gebied van bruidsboeketten doet er best aan om deze specialisten in te schakelen!

Fleurige bruidsboeketten

Bruidsboeketten zagen er vroeger wel eens eentonig uit. Uiteraard zijn wit en pastelkleuren zeer geschikt voor een huwelijksfeest, maar soms is een beetje meer contrast toch wel wenselijk. We raden je dan ook aan om zeker te durven buiten de lijntjes te kleuren, want alleen zo kom je tot zeer fleurige resultaten die zeker op foto’s ook tot hun recht zullen komen. Je doet er goed aan om alvast te onthouden dat een bruidsboeket niet iets is om zomaar weg te gooien om te weten te komen wie de volgende gelukkige bruid zal zijn.