Blauwe diamanten

Blauwe diamant juwelen

Juwelen uit diamant spreken al tot de verbeelding en wanneer we het hebben over blauwe diamant juwelen, dan begeven we ons helemaal op exclusief terrein. Net zoals sommige andere gekleurde diamanten is de blauwe diamant vrij zeldzaam en blauwe diamant juwelen zijn bijgevolg dan ook vrij uniek.

Hoe ontstaat blauwe diamant

Blauwe diamant is een natuurlijke edelsteen die niet zo dikwijls voorkomt. De blauwe kleur ontstaat wanneer minuscule booratomen (van de stof borium) in de diamant kunnen binnendringen. Dit gebeurt door een natuurlijk proces. Hierdoor kunnen we wel stellen dat blauwe diamant feitelijk een speling van de natuur is. Soms is een diamant heel licht blauw gekleurd, soms kan de kleur heel wat donkerder zijn. Alles is hangt af van de hoeveelheid booratomen die effectief aanwezig is in de diamant.

Bekende blauwe diamanten

Omdat blauwe diamanten zeldzaam zijn in de natuur, zijn juwelen met blauwe diamant bijgevolg even zeldzaam en duur. Wanneer ze dan toch voorkomen, dan zijn blauwe diamant juwelen meteen ook onbetaalbaar en enkel voor de superrijken of begoede kenners weggelegd. Soms worden blauwe diamant juwelen op zichzelf ook beroemd net omdat ze zo weinig voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn de Blue Hope en de Winston Blue.

blauwe diamanten 2

De Blue Hope

De Blue Hope maakte gedurende heel zijn geschiedenis deel uit van verschillende collecties. Hij maakte eerst deel uit van het beeld van de Hindoe godin Sita. Hij werd gestolen uit dit belangrijke Indische beeld en met de Franse koopvaardij in 1668 naar Frankrijk gebracht waar hij aan Lodewijk XIV verkocht werd Hierna maakte de illustere edelsteen deel uit van de Franse kroonjuwelen. De Franse revolutie maakte daar een einde aan en tegen 1792 leek de Blue Hope wel spoorloos verdwenen. In 1812 werd de illustere diamant terug ontdekt in Groot Brittannië. Later werd deze diamant eigendom van de familie Hope, waar hij tot op de dag van vandaag zijn naam aan ontleent. Momenteel is deze bijzondere steen eigendom van het Smitsonian Institute.

De Winston Blue

Dit is met voorsprong de duurste blauwe diamant ter wereld. Op een veilig bij Christies in Genève haalde hij namelijk zo’n 21 miljoen euro! De Winston Blue werd zo genoemd, naar zijn eigenaar Harry Winston, een juwelier uit New York.

Juwelen uit blauw diamant

Uit dit verhaal wordt meteen duidelijk dat juwelen uit blauw diamant uiterst zeldzaam en kostbaar zijn. Wanneer je op zoek bent naar betaalbare juwelen uit blauw diamant, kun je maar beter kiezen voor namaak blauw diamant juwelen!